Best of Budapest

TOP 6 tipp Budapesten

Fedezze fel Budapest rejtett kincseit, és néhány napra éljen úgy, mint egy budapesti! Íme néhány bennfentes tipp a város kevésbé ismert programjainak és látnivalónak megismeréséhez, hogy az itt tartózkodás valódi élmény legyen.

Az alább ajánlott és egyéb budapesti programok, városnéző túrák, fürdőbelépők ügyében recepciós kollégáink állnak rendelkezésükre a tartózkodásukat megelőzően a +36 1 218 6566 telefonszámon vagy a reservation@corvinhotelbudapest.hu email címen, tartózkodásuk alatt pedig személyesen a nap 24 órájában.

Koncert a Művészetek Palotájában

A Müpa Magyarország egyik legismertebb és legmodernebb kulturális intézménye, mely egyedülálló módon fogja össze a különböző művészeti ágakat: helyet ad komoly-, kortárs-, könnyű-, jazz- és világzenének, operának, új cirkusznak, táncnak, irodalomnak, filmnek egyaránt.

Külön említést érdemel a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem orgonája, melyet a világ legnagyobb koncerttermi orgonái között tartanak számon. 

Vegyen részt egy koncerten, már önmagában az épület és a miliő is csodás élmény!

Napfelkelte a Gellért-hegyről

Ha különleges arcát szeretné látni Budapestnek, keljen korán! Kora reggel a város hihetetlenül békés, és a reggeli fényekben egészen más hangulata van. Ha valami igazán emlékezetes élményre vágyik, nézzen le napfelkeltekor a városra a Gellért-hegyről. A reggeli fényben úszó Budapest képeslapra kívánkozó látványt nyújt.

Sörözés az Élesztőben

Nincs budapesti éjszaka a hangulatos éttermek, bisztrók, romkocsmák nélkül. A kézműves sörkülönlegességeket kedvelőknek ajánljuk a szállodánk közelében található Élesztő nevű helyet, ahol sok finom sör és remek hangulat mellett vezethetik le a napot.  

Jacuzziból a városra

Tudta, hogy a Rudas Fürdő tetején úgy élvezheti a jacuzzi kellemes, frissítő hatásait, hogy közben rálát az egész városra? Ez garantáltan a világ egyik legszebb panorámával rendelkező medencéje. A 450 éve épült Rudas Fürdő önmagában is izgalmas helyszín, török fürdője, wellness részlege szintén megér egy látogatást. 

A 230 éves Unicum titkai

Ismerje meg a Zwack Unicum történetét interaktív kiállítás és kóstoló keretében. Az Unicum Házba érve elsőként egy különleges filmet nézhetünk meg az egyedülálló történetről a család tolmácsolásában, majd korabeli palackok, dokumentumok, családi fényképek és relikviák segítségével ismerhetjük meg az Unicum történetét. Bemutatják a gyógynövénylikőr-készítés eszközeit és gyártási folyamatát is a régi lepárló épületben, valamint kóstolásra is van lehetőség közvetlenül a hordóból.

Holokauszt Emlékközpont

Látogasson el a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, ahol különleges és egyedi építészeti környezetben interaktív állandó és különleges időszaki kiállításokkal, élményközpontú múzeumpedagógiai programokkal, kulturális rendezvényekkel várják a látogatókat. A magyaron kívül még négy nyelven folyik tárlatvezetés. A budapesti emlékhely a kollektív gyász, az áldozatokkal való együttérzés színhelye, és méltó megjelenítése.